Luxury Mansion Renovation in Filothei

Year:2015
Location:Filothei, Athens
Client:private
Status:Completed
Images:Nikos Alexopoulos
Collaborators: Eleni Vikela, Maglara Matina, Francois Catroux, Two is Company
Sector: Interior Design, Residential, Recently Completed

The ground floor of the house was refurbished in 2015, with the aim of remodelling the entrance hall ,as well as, the living and dining areas, on the occasion of the complete change of furniture and the display of newly possessed artworks, to achieve a minimal character.

The dining room was subsequently moved and separated from the unified living room with a wooden claustra, curated by the interior designer Fr. Catroux, who designed all the new furniture in collaboration with our office.
The continuous wooden frames of the areas to the garden were preserved and then new ones were also opened to the garden.
The new suspended ceilings were designed with perimeter cove lightings, as well as trimless light fixtures to highlight the artworks. The off-white colours on the walls and ceilings, contrast with the dark oak shade of the wooden floors. A special cornice with linear blocks of travertine marble and bronze plates in between, was added to the existing fireplace. A new cladding with black lava granite was added to the fireplace.

Read more

More studies